Alle hverdage | 09:00 til 17:00

5 grunde til slankekure er hårdere under sæsonændringer

Bortset fra den massive ændring i vejr, fysisk aktivitet og generel stemning, kommer de forskellige årstider normalt med ændringer i vores spisemønstre og kostvaner; madlavnings stilarter ændrer sig gradvist fra udendørs grill til indendørs ovne. Dette påvirker derfor, hvad vi laver og hvad vi spiser.

Som følge heraf kan det være svært at holde fast i en streng diæt, når der er forskellige faktorer, der kan påvirke spisemønstre under sæsonmæssige ændringer. Dette kan vise sig at være et problem, især efter at have opretholdt en streng kost hele året rundt. I denne artikel vil vi se på 5 hovedfaktorer, der gør slankekure sværere under sæson ændringer.

1. Temperatur

Under sæson ændringer har vi en tendens til at opleve en drastisk temperaturændring, som påvirker vores krops betingelser og dermed påvirker det, vi spiser og vores kostvaner. For eksempel mener forskere, at koldt vejr har tendens til at øge tilbøjeligheden til at tage på for at overleve den kolde vinter.

2. Hormoner

Sæsonmæssige ændringer kan også påvirke balancen af ??nogle hormoner i vores krop, der er ansvarlige for at kontrollere sult og appetit, og dermed gøre slankekure lidt sværere. De hormoner man bør passe på i dette tilfælde er leptin, ghrelin og glukokortikoider. Disse hormoner har også en tendens til at udløse nogle sæsonmæssige følelsesmæssige følelser som vinterdepressioner.

3. Sæsonbetinget affektiv lidelse

Dette er en form for lidelse, der skaber depression baseret på årstidsskiftet. Som følge heraf opstår sæsonbetinget affektiv sygdom normalt omkring samme tid hvert år. Hvis du er offer for denne lidelse, har du denne tid på året altid humørsvingningerne med mindre energi til at gøre noget. SBA lidelse påvirker også dit spisemønster og gør det derfor svært at holde trit med din kost. Dette er normalt hovedårsagen til vinterdepression. Sæsonbetinget Affektiv Lidelse kan behandles gennem medicin og terapier, der omfatter adfærdsterapi, krono terapi og lysbehandling.

4. Antal dagslys timer

Antallet af dagslys timer påvirker også vores mad behov; forskere mener, at sollys har evnen til at udløse en ændring i vores kost. De fremhævede endvidere, at i dette tilfælde har folk med sæsonbetinget affektiv sygdom tendens til at forbruge flere kulhydrater for at forbedre deres humør.

5. Fødevare centriske lejligheder

Nogle årstider kommer med masser af sjove aktiviteter, ferie og mad centriske lejligheder, hvilket betyder, at det bliver meget svært at opretholde en streng kost under disse sæsonmæssige ændringer. Om sommeren er f.eks. Lejligheder som grillfester uundgåelige og øger dermed vores lyst til en bestemt slags mad.

På den anden side, om vinteren, har vi mad centriske lejligheder som jul, nytår og meget mere. For at bekæmpe det bliver det svært at styre vores kostvaner. Denne periode er meget følsom over for både vores fysiske og mentale sundhed, da det bliver nemt at falde ind i en såkaldt vinterdepression.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med