Alle hverdage | 09:00 til 17:00

Lav-karbo makaroni og ost

Lav-karbo makaroni og ost

Delikat, ostet og cremet, i denne lav-karbo mac med ost, hvor makaronien erstattes med sunde shirataki-ris.

Forberedelse og nedkølingstid 20 min, Tilberedelsestid 30 min, Total tid 50 min.

Ingredienser

  • Olivenolie-spray (lav din egen med en sprayflaske)
  • 2 poser Shirataki-ris
  • 2 spsk smeltet, usaltet smør
  • 1 tsk kosher salt
  • 1⁄4 tsk sort peber
  • ⁄2 tsk hvidløgspulver
  • 140 g ekstra pikant cheddarost, revet.

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader C. Pladser fire små ildfaste skåle på et bagepapir og spray dem let med olivenolie-spray. Bring en medium gryde vand i kog. Brug en saks til at åbne pakkerne med shirataki-risen. Hæld indholdet i et dørslag. Ignorer fiskelugten, den forsvinder under kogning. Rens risene under rindende koldt vand i 30 sekunder.

Vandet i kasserollen burde koge nu. Hæld risene ned i det kogende vand og lad det koge op igen, og derefter koge i 3 minutter. Mens risene koger, opvarmes en tør mellemstor pande ved medium til høj varme.

Hæld de færdigkogte shirataki-ris tilbage i dørslaget og lad det dryppe godt af. Hæld dem så over på stegepanden og tørsteg (tilsæt ikke olie). Rør godt i 1-2 minutter til risene er synligt tørre. Dette vil fjerne risenes gummiagtige tekstur og hjælper dem til at absorbere sovsen bedre end når de er glatte og fugtige.

Kom de tørstegte ris i en medium stor skål og tilsæt smør, salt, peber, hvidløgspulver og 100 gram af osten. Fordel blandingen i de fire skåle og drys det resterende ost på toppen. Gratiner i 30 minutter til de er gyldne. Lad retten afkøle i 10 minutter, inden den serveres.

Notater

Hvis du indtager medicin, bør du kontakte din læge, før du spiser Shirataki ris, da de kan påvirke forbrændingen af medicin

Næring pr portion

Kalorier: 193; Fedt: 17g; Kulhydrater: 0g; Sukker: 0g; Natrium: 500mg; Proteiner: 9g